15 Mart 2013 Cuma

Kabızlık için şifalı bitkiler

Kabızlık problemi herkesin karşılaşabileceği bir rahatsızlıktır. Bağırsaklardaki hareketlerin yetersiz kalması ile ortaya çıkan rahatsızlık bazı bitkiler ile önlenebilir. Kabızlık için şifalı bitkiler adı altında pek çok bitkiye ulaşabilmemiz mümkün. Mesela pırasa erik kiraz üzüm zeytinyağı ve şalgam gibi bitkilerin kabızlığa iyi geldiği bilinir. Diğer bir bitki ise elma. Kabukları ile birlikte yenen elma kabızlığa iyi gelir. Frenk üzümünün yapraklarından yapılan çay gül yapraklarından yapılan reçel yine kabızlığa iyi gelen bitkiler arasında yer almaktadır.

            Kabızlık ilk zamanlarda çok önemsenmeyen bir problem olarak görülür. Ancak ilerleyen zamanlarda daha ciddi bir hal alır ve bu aşamada bu problemden kurtulmak o kadar basit değildir. Hatta kabızlık daha ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Bu nedenle tedavisine en yakın zamanda başlanmalıdır.

            Kabızlık için şifalı bitkiler ile tedavi görülebilir. Farklı bitkilerin bu hastalığa engel olmasından yararlanılarak tedavisi sağlanabilir. Kabızlık için şifalı bitkiler yeterli olmadığında ise bunun için hazırlanan ürünler kullanılabilir. Kabızlık tedavisi için geliştirilen ürünler son zamanlarda bu tedavide sık sık kullanılır durumda. Bu ürünlerin faydası yadsınamaz.

            Çok ciddi bir rahatsızlık olarak görülmeyen ancak sonralarında önemli bir probleme dönüşen ya da ciddi rahatsızlıkların habercisi olan kabızlık problemi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Gerek şifalı bitkiler gerekse bunun için geliştirilen ürünler yardımıyla bu hastalık tedavi edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder