28 Mart 2013 Perşembe

Karaciğer yağlanması sonuçları

Hiçbir neden yokken görülen karaciğer yağlanmasının yanı sıra alkol tüketimi hastalıklar ilaç kullanımı beslenme ve yaşam şekillerine bağlı sebepler de karaciğer yağlanmalarının başlıca nedenlerindendir. Karaciğer yağlanması hastaların kolaylıkla fark edebilecekleri türden bir hastalık olmamakla birlikte karın ağrısı kilo verme zorluğu iştahsızlık bulantı ve kusma önemli belirtilerdendir. Bunun yanı sıra yüzde ve vücutta oluşan sivilceler karaciğer yağlanmasıyla paralellik gösteren durumlardandır.

            Aşırı kalori tüketimi düzensiz beslenme ve sporsuz yaşamın getirdiği fazla kilolarda zaman içinde karaciğerin yağ bağlamasına sebep olan alkol ve ilaç kullanımı dışındaki en önemli sebeptir. Son zamanlarda karaciğer yağlanmasının artmasının en önemli sebeplerinden biri obezite sorununun giderek artması ve yaygınlaşmasıdır. Alkole bağlı karaciğer yağlanması sirozun ilk evresi olduğu için önemlidir. Onun dışında Hepatit ABC karaciğer kanseri ve diyabet hastalığı karaciğer yağlanması sonuçlarında oluşur. Karaciğer yağlanması başka hastalıkları tetikleyip ortaya çıkarmazsa ve doğru hamleler yapılırsa endişe edilecek bir hastalık değildir.

            Karaciğer yağlanması sonuçlarını önlemek zamanında teşhis ve düzenli ilaç tedavisi ve doğal ürünlerle mümkündür. Kullanılan ilaçlar ve dikkat edilen beslenme düzeni karaciğer yağlanmasının önüne geçebilmek için en önemli çözüm yollarındandır. Kolesterol arttıran yiyeceklerden uzak durmakta karaciğer yağlanması sonuçlarını en aza indirmek için gereklidir. Bunun yanı sıra düzenli spor yapmak ve ideal vücut kilosunu korumakta etkili çözüm yollarından sayılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder