22 Mart 2013 Cuma

Şeker Hastalığı Tehlikesi


Genel olarak ellili yaşlarda kendini gösteren şeker hastalığının tehlikesi gözle görülür şekilde tehlikelidir ve küçümsenmemelidir. Belli bir yaştan sonra yakalanılan bu hastalığın Türk toplumunda dört kişiden birinde bulunmaktadır. Çağın önde gelen kanser ve kalp kriziyle aynı seviyede olmasa da sayı olarak fazla orandadır.

               Atardamarların zarar görmesiyle başlayan Şeker Hastalığı Tehlikesi’nde öncelikle olarak korunması gereken yerlerin başında eller ve ayaklar gelmektedir. Yaraların geç iyileşmesi bakımından elin herhangi bir yerinde oluşan kesiğin iyileşmesi haftaları alırken. Ayağınızda oluşan küçücük bir yaranın korunmadığı yahut tedavi ettirilmediği takdirde büyümesi halinde mikrop yayılır ve birçok hastada kangren gibi kötü sonuçlara varılmıştır.

            Damarlarda oluşan hasar yüzünden dokularınıza  kan gitmez ise gözlerde körlük kısmi ya da tamamı felç kalp krizi gibi başlıca hastalıkları beraberinde getirebilmektedir. Kesin bir dille stresten ve üzüntüden uzak durmalı ilaçlarınızı aksatmadan kullanmalısınız. Dikkatli korunmadığı ve doktor kontrolü tercihi hariç şeylerin kullanımı sonrası kişilerin vahim neticelerle karşılaştıkları ve devamında başka hastalıkların da kapısına davetiye çıkardığı bilinmektedir.

               Çoğu insan tarafından pekte ciddiye alınmayan Şeker Hastalığı Tehlikesi altındaysanız yahut adaysanız. Sizde de devamlı olarak halsizlik iş yapma istememe asosyal olma geceleri sürekli olarak tuvalet ihtiyacı hissetme aşırı su içme ya da hiç su içememe görmede sorun ya da bayılacakmış hissiyle görememe gibi bir sorunlar yaşadığınızda hemen en yakın hastaneye gidin ve kesinlikle ertelemeyin. Unutmayın ki sağlık asla şakaya gelmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder