28 Şubat 2013 Perşembe

Şeker hastalığına faydalı meyveler

           Şeker hastalığı kişinin yaşam ve beslenme tarzını değiştirmesini gerektiren bir hastalıktır. Bu hastalık sırasında kullandığınız ilaçlar ve ürünler olumlu sonuçlar vermektedir. Gene de hastalar özellikle beslenmelerine çok dikkat etmelidir; çünkü hastanın yedikleri kan şekerini doğrudan etkiler. Şeker düşürücü meyveler öğün arasında yenildiği takdirde hem hastaya hem de hastanın kan şekerine olumlu etki edecektir.

             Şeker hastaları meyve seçerken öncelikle bu meyvelerin sert olmasına dikkat etmelidir. Hiçbir meyveyi sulu ve yumuşak olduğu dönemlerde tüketmemeli alırken en sertlerini seçmelidirler. Mesela kavun kayısı şeftali gibi meyveler sulu ve yumuşak oldukları dönemde daha tatlı olurlar ve içerdikleri şeker oranı da sert oldukları döneme oranla daha fazladır. Bu yüzden şeker hastaları bu meyveleri alırken sert olmalarına dikkat etmelidir. Meyvelerin ekşi olması şeker oranının az olduğu anlamına gelmemektedir fakat gene de şeker düşürücü meyvelerin başında limon gelmektedir.

             Limon tansiyon hastalarına da iyi gelen mucizevi bir meyvedir ve kan şekerine de olumlu etkisi vardır. Meyve olarak tüketmek zor gibi görünse de damak tadı zamanla alışacaktır. Ayrıca bahsettiğimiz dilim dilim limon yemek değildir bir günde yarım limon tüketmek yeterli olacaktır. Ülkemizde pek sevilen bir meyve olmayan ahududu da şeker hastaları için faydalı bir meyvedir. Devamlı tüketildiğinde kan şekerinde düşüş sağladığı gözlenmiştir. Sağlığınız için bu meyveleri tüketmek yararınıza olacaktır. 

26 Şubat 2013 Salı

Şeker Hastalığına İyi Gelen Besinler


ŞEKER HASTALIĞINA İYİ GELEN BESİNLER

            Şeker hastalığı ülkemizde yaygın olarak görülen ve ilerlediği takdirde göz kalp-damar böbrek gibi organlarda kalıcı hasarlar bırakan bir rahatsızlıktır. Dünya genelinde de ölüm nedenleri incelendiğinde şeker hastalığı ilk beşin içinde yer almaktadır. Bu hastalıkta kullanılan ilaçlar hastalara iyi gelmektedir alınan sonuçlar olumludur; fakat bu durum hastanın her şeyi ilaçtan beklemesi ve yaşam standartlarını düzenlememesi için bir neden olmamalıdır.

            Bütün şeker hastaları yediklerine ve içtiklerine dikkat etmek zorundadır. Özellikle şeker düşürücü besinler tüketmeleri sağlıkları için faydalı olacaktır. Peki, nedir bu şeker düşürücü besinler? Öncelikle yeşil çay şeker hastalarının vazgeçilmezlerinden olmalıdır. Kilo vermeye de yardımcı olan yeşil çay şeker hastalığı dışında da pek çok hastalığa iyi gelmektedir. İkinci olarak tarçın şeker hastaları için ilaç niteliğinde bir besindir.

             Şeker düşürücü besinlerin başında gelen tarçın günde bir çay kaşığı tüketildiğinde kan şekerinin %10 ile %29 arasında düşmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda kuvvetli bir antioksidan kaynağı olan üzüm çekirdeği şeker hastalarına faydalı bir başka besindir. Her gün tüketilmesi durumunda kan şekerini düşürmeye yardımcı olduğu gözlenmiştir. Bu besinler şeker hastalarının her gün tüketmesi gereken besinlerdir.

            Aynı zamanda tuz ve şeker şeker hastalarında mutlaka azaltılmalı mümkünse tamamen bırakılmalıdır. Organlara oldukça zararlı olan ve tedavi edilmediğinde körlük böbrek yetersizliği kalp damar rahatsızlığı gibi olumsuzluklara neden olan şeker hastalığı mutlaka takip edilmelidir. 

24 Şubat 2013 Pazar

Çocuklarda Reflü


ÇOCUKLARDA REFLÜ NEDEN KAYNAKLANIR?

            Reflü sadece yetişkinlerde değil çocuklarda hatta yeni doğan bebeklerde bile görülmektedir. Midedekilerin yemek borusuna geri gelmesi olarak tanımlanan reflü çocuğun yaşına göre değerlendirilmelidir. Yeni doğan bebeklerde görülen reflü bebeği şiddetli şekilde kusturur. Normalde bütün bebekler mama yedikten sonra kusar ama şiddetli kusmalar gözleniyorsa bebeğinizde reflü olabilir.
             Bu durum çoğunlukla korkulacak bir şey değildir; çünkü sebebi organların gelişimini tamamlamamış olmasıdır. Zaman içinde reflü tamamen azalır iki yaşında tamamen biter devam ettiği durumlarda ise ilaç tedavisi yararlı olmaktadır. Çocuklarda reflünün belirtileri kusma öksürük huzursuzluk ve uyku bozukluğu tükürme beslenme güçlüğü kakada ya da kusmukta kan görülmesidir. Genellikle çocuklarda reflü zamanla azalır ve ilaç tedavisiyle de kontrol altına alınabilir. Fakat beslenme yetersizliği yüzünden çocuğunuzda gelişim geriliği oluyorsa ya da beslenmeyi reddediyorsa; solunum kulak ve sinüs rahatsızlıkları yaşıyorsa durum tehlikeli olabilir bu durumlarda zaman geçirmeden uzman bir hekime başvurmanız gerekmektedir.

             Çocuklarda reflü bebeklerdeki reflüye oranla daha kolay teşhis edilebilmektedir. Bebek rahatsızlıklarına genelde gaz sancısı ya da yetersiz beslenme olarak tanı konulur reflü de bebeklerde zamanla iyileştiği için bu durum -istisnalar hariç- sorun olmaz. Çocuklar da ise teşhis daha kolaydır ve anne- babanın bu konuda bilinçli olması önemlidir. Reflüden korunmak için çocuğun beslenme düzeni ve tükettiği besinler dikkatle takip edilmeli gelişimine faydalı ürünleri tüketmesi sağlanmalıdır. 

21 Şubat 2013 Perşembe

Vucudumuzdaki Siğillere Çözüm


VÜCUDUMUZDA ÇIKAN SİĞİLLER VE ÇÖZÜMÜ

            İnsan vücudunun değişik yerlerinde ortaya çıkan ve et beni şekline görüntüsü olan kabarcıklara siğil denmektedir. İnsan türü papillomavirüs türü bir virüsün sebep olduğu hastalık virüsün derinin üst tabakasına yerleşerek bu bölgede hastalık oluşturması ile ortaya çıkar. Çıktığı bölgeye göre değişiklik gösterse de genelde deri renginde oluşumlardır.

             En yaygın siğiller ellerde ve parmak aralarında çıkanlardır. Bu tür hastalık en fazla küçük çocuklarda görülmektedir. Ayak tabanında çıkanlar derinin içine gömülü olmaktadır. Bu yüzden yürüme esnasında ağrı yapabilmektedir. Deri içinde bulunduğu için genelde nasır zannedilmektedir. Ayak tabanında oluşan lezyonlar vücut ağırlığı ile ezildiği için kanama yapabilmektedirler. Yüzlerde ve saçlarda da çıkabilen hastalık buralarda daha düz ve basık bir şekle sahip olduğu için gözden kaçabilmektedir.

            Genital bölgede çıkan siğiller hem erkekler de hem kadınlar da çıkabilmektedir. Cinsel temasla bulaşması ilişkilerde azami özen gösterilmesini gerektirir. Çok nadir olarak ortak banyo hamam özellikle alafranga tuvalet kullanımı hastalığın bulaşmasında etkilidir. Cinsel ilişkilerde prezervatif kullanılması bulaşıcılığı azaltacaktır. Siğil çözümü olan bir hastalıktır. Ancak virüs hastalığı olduğu için tekrarlama olasılığı yüksektir. Gerekli hijyen kurallarını uygulamak bulaşıcılığı biraz azaltabilmektedir.

             Hastalığın tedavisinde dondurma yöntemi olarak tarif edilebilecek kriyoterapi elektrokoterle yakma işlemi haricen kullanılan ilaçlar ve çok inatçı oluşumlarda lazerle yakma yöntemi kullanılmaktadır. Tıp dışında alternatif siğil çözümü yöntemlerine de başvurulmaktadır. Ancak kesin çözüm için bir uzmandan yardım alınması gerekmektedir.

18 Şubat 2013 Pazartesi

Viral Siğiller


           
VİRAL SİĞİLLER
            Viral siğiller  Human Papilloma Virüsü ( HPV) olarak adlandırılan virüslerin oluşturduğu enfeksiyondan kaynaklanır. Viral siğiller çoğunlukla el derisinde tırnak çevrelerinde görülebilmektedir. Viral siğiller zaman zaman ortaya çıkabildiği gibi sürekli olarak da deri üzerinde bulunabilir. El ve tırnakların dışında ayaklarda dudaklarda yüzde genital bölgelerde ve vücudun değişik bölgelerinde görülebilmektedir.  

            HPV ile enfekte olmuş deriye başka kişinin temas etmesiyle çoğunlukla virüs karşı tarafa bulaşır. Siğiller çoğunlukla deride kabarık ve koyu şekilde beliren yüzeyleri değişik şekillidir ve bazen ağrı verici olabilir.

            Elde ayakta ya da genital bölgede oluşan siğillerin tedavisinde alternatifler bulunmaktadır. Bunlardan ilki siğil yakma yöntemidir. Diğer adıyla koterizasyon siğilleri yakılarak tedavisine yönelik yaklaşımıdır. Bir diğer yöntem de halk arasında siğil dondurma olarak bilinen kriyoterapidir. Bu tedavi lezyonları ve deride bulunan  anormal çıkıntıların dondurulmasına yönelik bir tedavidir. İlk iki yöntem doktor gözetiminde uygulanması gereken tedavilerdir.

            Bunların dışında viral siğillerin bitkisel tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Doktor gözetimine gerek kalmadan bu yöntemle kişiler siğillere yönelik kendi tedavilerini gerçekleştirebilmektedir. Bu yöntemin diğer bir avantajı da diğerlerine göre daha ekonomik oluşudur. Yan etkileri yoktur ve deride iz bırakmazlar.

            Viral siğiller tedavi edilmesi gerekmektedir. Çeşitli cerrahi yöntemlerle ya da bitkisel yaklaşımlarla viral siğillere yönelik tedaviler bulunmaktadır. Kişiler önce doktorlarının önerisiyle durumlarına uygun siğillerine yönelik tedavi seçeneğini uygulayabilirler.

16 Şubat 2013 Cumartesi

Siğil Tedavisi

            Siğil bir virüs hastalığıdır ve bulaşıcı olmasından dolayı tehlikeli bir hastalıktır ancak tehlikeden kasıt hayatı tehlikeye yaratması gibi bir durum değildir. Vücutta siğil olarak tanımlanan görmekten hoşlanmayacağımız et benine benzer dokular oluşmaktadır. Vücudun her yerinde siğil görülebilmektedir. Elde ayaklarda genital bölgede ki burada kanser riskine neden olabilir bunun gibi pek çok yerde siğile rastlayabiliriz.

            Neden çıktığı konusu insandan insana temas yoluyla veya hayvandan insana temas yoluyla geçebileceği şeklindedir.  Bunların haricinde havuz kenarları gibi ortamda virüsü taşıyabilecek yerlerden dolayı virüs bulaşabilmektedir. Ancak bulaşması konusundan kasıt sağlam bir derinden değil o deri üzerinde bir yara zedelenen bir deri olması gibi durumlarda bulaşabilmektedir.

            Siğilin tedavisinde çıktığı bölgeye göre uygulanan pek çok tedavi yöntemi vardır.  Bu yöntemlerden biri ilaçlardır. Virüsün zayıflamasına neden olan veya bağışıklık sistemini kuvvetlendiren maddeler dışarıdan sürülerek uygulanan asitler veya cerrahi yöntemler var fakat çoğu insan cerrahi yöntemlere başvurmaktan çekinmektedir. Siğili dondurma veya yakma yöntemleri var. 

             En son olarak kullanılan siğilin tedavi yöntemlerinden biri ise lazer tedavisidir. Ancak lazer tedavisi bilindiği üzere çok yaygın olarak bulunmamakla birlikte pahalı olması açısından da son tercih sıralarında geliyor. Ancak siğil oldukça dirençli bir yapıya sahipse lazer tedavisine başvurmak artık son çözüm olabilir.

            Siğil kendiliğinden de geçebilen bir hastalıktır ancak bunun yanında siğilin tedavisi olduğunuz halde tekrarlama olasılığı da bulunmaktadır ancak tedavi edildikten sonra bu olasılığa pek rastlanmamaktadır.

14 Şubat 2013 Perşembe

En Etkili Siğil Kremleri


EN ETKİLİ SİĞİL KREMLERİ

            İnsan vücudunda zaman zaman çıkan et kabarcıkları siğil diye adlandırılmaktadır. Kabarık bir et beni görünümünde olan siğiller derinin kendi renginde ya da biraz daha kahverengi tonlarında olabilmektedir. Vücuda giren virüslerin yaptığı bir hastalıktır. Bulaşıcı etkisi vardır. İnsanlar hiç fark etmeden vücuda bir kesik ya da açık yaradan giren virüs zamanla hastalığa sebep olmaktadır.

             Birçok virüs vardır. Bazılarının kanser yapma olasılığı bulunmaktadır. Genital organlarda çıkan siğiller mutlaka bu yönden incelenmelidir. Siğillerin birçok tedavi şekli bulunmaktadır. En kesin çözüm elektrokoterle yakılmasıdır. Virüs hastalığı olduğu için tekrarlama riski her zaman mevcuttur. Tedavide ilaç tedavisi de yapılmaktadır. Siğil tedavisinde kullanılan siğil kremleri işe yaramaktadır.

            Kremler kriyoterapi uygulamasında olduğu gibi siğilleri dondurmaktadır. Dondurulan siğil on ila on dört gün arasında düşmektedir. Wartner isimli siğil kremi özellikle ayak tabanındaki ve eldeki siğillerde etkilidir. Ayrıca Histofreezer ve Aldara %5 isimli siğil kremleri de tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Özellikle genital siğillerin tedavisinde etkili ilaçlardır. İlaçlar prospektüste yazan kullanım şekline aynen uyularak kullanılmalıdır. Şayet siğillerinizden kurtulmak istiyorsanız mutlaka kurallara uymak gerekmektedir. Aldara kremin kullanım süresi yaklaşık 16 hafta sürmektedir.

             Uyumadan önce uygulanan krem siğil  bulunan bölgeye sürüldükten sonra altı ila sekiz saat ciltte kalması gerekmektedir. Histofreezer ise eczanelerde satılmayan bir üründür. Dondurma işlemini evde yapmanızı sağlamaktadır. Kullananlar siğil sorununu hallettiğini söylemektedir. Ancak ne olursa olsun mutlaka bir uzmana başvurmak en doğru yoldur. Sağlık ihmale gelmez. 

12 Şubat 2013 Salı

Siğil Çeşitleri


SİĞİL ÇEŞİTLERİ

            Siğilhuman papilloma (HPV) olarak bilinen virüs kaynaklıdır. Siğiller cildin üst tabakasına veya mukozaya yerleşen virüse ait enfeksiyonlar olarak tanımlanmaktadır. Yapılan araştırmalar siğilin 80'in üzerinde çeşidi olduğunu göstermektedir. En çok el ve ayak tabanında görülen siğil çeşitleri bulaşıcı olma özelliği ile dikkat çekmektedir.

            Siğillerin yapısı büyüklüğü çıktığı yere ve bölgeye göre değişmektedir. Genellikle cilt rengi ile aynı renkte kabarık nasırımsı sert bir yapısı vardır. El içi ve üzerinde çıkan siğiller genellikle parmakta parmak aralarında ve tırnağın etrafında çok fazla görülen siğiller  de vardır. Deri  yapısının bütünlüğünün bozulduğu yerlerde daha çok çıktığı bilinmektedir. Bu tür çocuklarda ve tırnak yiyen kişilerde sıklıkla görülür.

            Tırnak yemenin görüntüsünün çirkinliğinin yanı sıra böyle bulaşıcı bir rahatsızlığa da sebep olduğu görülmektedir. Bu nedenle acil önlem alınması gerekmektedir. Ayak tabanında görülen siğiller tek tek çıktığı gibi gruplar halinde de çıkmaktadır. Nasır şeklinde derinin içine gömülürler ve ağrıya sebep olurlar. Düz siğiller genellikle yüzde görülen ve daha çok yüz benleri ile karıştırılan türde siğillerdir. Genellikle güneş çili ya da yüz beni olarak nitelendirilirler. Çoğu zaman kahverengi ya da ten renginde ve çapları birkaç milimetre büyüklüğünde olmaktadır.

            Vücudun her yerinde görülen siğil çeşitleri arasında genital bölge siğilleri de bulunmaktadır. Bu siğiller de cinsel ilişki ile bulaşmaktadır. Görüntüsü karnabahar şeklinde olan siğiller vücudun her yerinde çıkabilmektedir. Çoğunlukla çocuk ve gençlerde düz siğil diye adlandırılan siğiller de bulunmaktadır. En çok el ve yüz bölgesinde görülürler. Kahverengi pembe ya da ten renginde oldukları gibi 2 ila 3 milimetre çapında olmaktadırlar.

10 Şubat 2013 Pazar

Rahim Ağzı Siğil Tedavisi



      Siğiller deride görülen bazen acısız bazen ise şiddetli acı ve ağrılara sebep olan bir cilt problemidir. Derinin altına yerleşen bir virüs yüzünden zamanla deriden dışarı doğru bir çıkıntı şeklinde oluşur. Elde ayakta yüzde hatta genital bölgede bile siğilleri görmek mümkündür. Bir cilt hastalığı olan siğillerden kurtulmak için çok fazla yöntem vardır.

Siğiller deri altına yerleşen bir virüsün buraya yerleşip çoğalması sonucu ortaya çıkar. Virüs canlıdır ve burada canlı kalmaya devam eder. Cildimizde her bölgede siğil görülebilir. En tehlikeli olarak görüleni ise rahim ağzında görülen siğillerdir. Bu bölgede görülen siğiller bulaşıcı özelliğe sahiptir.

Rahim ağzı siğilleri bulaşıcı olduğu için daha erken zamanda tedavi edilmelidir. Siğil tedavisinde son zamanlarda bitkisel ilaçlarda öne çıkmaya başladı. Özellikle rahim ağzı siğilleri bu ilaçlarla tedavi edilebilir. Çoğu ilacın aksine bunlarda yeniden oluşum gözlenmemesi ve tamamen bitkisel oluşu nedeniyle yan etkisinin görülmemesi bunların daha çok tercih edilmesini sağlıyor.

Siğil önemsiz olarak görülse de aslında ciddi bir cilt problemidir. Bir virüs vardır ve sizin cildinizde yaşamaya devam etmektedir. Bu yüzden siğilin ilk oluştuğu dönemden itibaren hemen tedavisine başlanmalı ve bu virüsten kurtulmalıdır. Sizler de el ayak rahim ağzı ya da yüz bölgenizdeki siğillerden kurtulmak istiyorsanız bunlara mutlaka dikkat edin. Virüsten kurtulduktan sonra tekrar aynı bölgede siğil oluşumu gözlenmeyecektir.

8 Şubat 2013 Cuma

Siğillere Veda Edin


SİĞİLLERE VEDA EDİN

            Siğil nedir? Siğil vücudun değişik bölgelerinde çıkan et beni şeklinde oluşumlardır. "Papovavirüs" grubundan bir virüsün sebep olduğu virütik bir deri hastalığıdır. En fazla el ve ayaklarda çıkan siğil vücudun başka bölgelerinde de çıkabilmektedir. Siğil deriden kabarık ve derinin renginde bir ya da birkaç tane olabilmektedir. Bazen o kadar çok oluşur ki eller siğillerle kaplanabilmektedir.

             Bu durum hasta kişi tarafından zor kabul edilir bir durumdur. Eller neredeyse kullanılamaz hale gelebilmektedir. Bu durum çok ender görülmektedir. Siğil genellikle çocuklarda görülmektedir. Bulaşıcılık özelliğine sahiptir. Deride bulunan bir yara ya da kesik bulaşıcılığı artırır. Siğille temas eden yara aracılığıyla vücuda giren virüs siğilleri oluşturmaktadır. İnatçı ve geçmeyen siğiller için tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerle güle güle siğil demek mümkündür. 

            En fazla tercih edilen yöntemse siğilin yakılmasıdır. Elektrokoterizasyon denilen uygulama ile hastalıklı bölge yakılmakta ve temizlenmektedir. En etkili tedavi aracıdır. Bunun yanında dondurma yöntemi asit içeren ilaç kullanımı yanında lazerle yakma tedavisi de uygulanmaktadır. Lazerle yakma en son kullanılacak bir yöntem olmaktadır. Hem pahalı hem de çok yaygın kullanılmamaktadır. Cerrahi olarak kesip çıkarma yöntemi de fazla tercih edilmemektedir. Siğil virüslerin bulaştırdığı bir hastalık olduğu için zamanla tekrarlayabilmektedir.

             Çok ilerlemiş vakalar dışında hayatı olumsuz etkileyen bir hastalık değildir. Ancak el ve ayaklarda bunun dışında genital organlarda çıkan çok sayıda siğil birleşerek tepecikler oluşturduğu zaman hayat zorlaşmaktadır. Uygun bir tedavi yöntemiyle güle güle siğil demek gerekmektedir. Aksi takdirde rahatsızlık vermesi kaçınılmazdır. 

6 Şubat 2013 Çarşamba

Doğal Siğil Tedavisi


SİĞİLLERDEN DOĞAL YOLLARLA KURTULUN

            Siğil denilen rahatsızlık virüslerin neden olduğu bir enfeksiyondur. Bazen çok önemsemediğimiz bu hastalık virüs kaynaklı olduğu için çoğalma gösterebilir. Virüs derinin altına yerleşir ve burada çoğalmaya başlar bu da siğil oluşumunu beraberinde getirir. Virüs bu bölgede canlı kaldığı sürece siğilden kurtulsanız bile tekrar siğil oluşumu gözlenecektir.


            Siğil tedavisinde hem tıbbi hem de bitkisel birçok yöntem ve ürün kullanılır. Yakma yöntemi lazer yöntemi donduran ilaç yöntemi gibi birçok tedavinin yanı sıra doğal siğil tedavisi de uygulanan tedaviler arasında yer almaktadır. Doğal yollarla siğil tedavisi nasıl olur diye düşündüğümüzde; doğal ürünlerden yola çıkarak yapıldığını göreceksiniz. Bunlardan bazıları sarımsak kürü soğan kürü incir sütü söğüt yaprağı gibi yöntemlerdir.


             Bunlar sayesinde doğal siğil tedavisi sağlayabiliriz. Ancak bu virüs ile ortaya çıkan bir hastalık olduğu için kesin çözüm virüsün de ortadan kaybolmasıdır. Virüs orada kalmaya devam ederse sadece siğilin derinizde oluşturduğu çıkıntıdan kurtulursunuz. Orada bulunan siğilin düşmesi ya da kaybolmasının ardından tekrar aynı bölgede siğil oluşumları gözlenecektir.;


            Derinizde bulunan diğer rahatsızlıklar kadar siğilleri de önemsemeniz buna uygun tedaviyi uygulamanız gerekir. Hastalığa neden olan virüsü ortadan kaldırarak bu tedaviyi kesin olarak gerçekleştirmelisiniz. Aksi halde virüs çoğalmaya devam eder ve sonrasında da tekrar tekrar siğillerle karşılaşırsınız. Bunun için daha belirtileri başladığında tedavi sürecine girmelisiniz.

4 Şubat 2013 Pazartesi

Siğil Tedavisinde Yakma Yöntemi


SİĞİL TEDAVİSİNDE YAKMA YÖNTEMİ
            Siğiller insan hayatını olumsuz etkileyen ve hoşa gitmeyen oluşumlardır. Özellikle ellerde ve genital bölgelerde daha çok çıkan siğillerin yakılarak tedavisi mümkündür. Tekrarlama olasılığı bulunan siğiller takibi yapılması gereken hastalıklardır.

Özellikle kadınların genital bölgesinde çıkan siğillerin virüs tipi araştırılmalı ve takip edilmelidir. Çünkü bu virüslerin bazı türleri kadınlarda rahim kanseri oluşturma riski taşımaktadır. Genital siğiller genellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklardır.


             Nadir olarak ortak banyo tuvalet gibi yerlerden de bulaşabilmektedir. Vücudun neresinde olursa olsun bu hastalıktan kurtulmak isteyen hastalar siğil yaktırmak yolunu tercih etmektedirler.

Tekrarlama riski  olan hastalık özellikle bağışıklık sisteminin zayıf düştüğü hastalık zamanlarında tekrarlayabilmektedir. Hastalık elektrokoter denilen aletlerle yakılarak tedavi edilmektedir. Bu aletler yüksek frekanslı RF dalgaları üretirler.

Oluşturdukları yüksek ısı sayesinde hastalıklı hücreyi yakarak yok ederler. Özellikle genital siğillerde yüksek ısı dalgaları ile siğiller tahrip edilerek yok edilmektedir. Siğil az ise lokal anestezi uygulanır. Lokal anestezide hasta olan bölge iğneyle uyuşturulur hasta acı hissetmez ancak yapılan işlemi algılar. Eğer siğil sayısı çok fazla ise genel anestezi uygulanır ve hasta uyutulur.


             Koter kalemi denilen uçla siğiller teker teker yakılarak çıkarılır. Yakma işleminden sonra yakılan bölgeye antiseptik ilaç sürülerek işlem tamamlanmış olur.

Siğil yaktırma
işleminden sonra hasta bölgenin doktorun uygun göreceği pansuman ve krem yöntemiyle bakımı yapılarak iyileşmesi sağlanmalıdır. Hastalıktan korunmak için temizlik ve hijyen kurallarını yerine getirmek gerekmektedir.


2 Şubat 2013 Cumartesi

Siğiller Ve Tedavi Yöntemleri


SİĞİLLER VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ
            Siğillerin tıp dilindeki isimleri İnsan papilloma virüsüdür ve 100’den fazla çeşidi bulunmuş bir hastalık türüdür. Genelde el ve ayaklarda sık olarak görülen hastalığın birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Deri altına yerleşerek burada hücrelerin yapısını bozarak çoğalırlar.

Siğiller bulaşıcıdırlar ve sürekli yayılırlar. Bu süreç değişkenlik göstermektedir kimilerinde haftalar içerisinde boyutları oldukça büyürken kimlerinde ise yıllar sürmektedir. Çirkin bir görüntüleri olmasına rağmen durdukları yerde ve yayılırken ağrı ve sancı gibi rahatsızlıklar vermemektedirler.


            Deri üzerinde kalın ve sert bir tabaka oluştururlar siğilleri koparmak ya da kesmek çok yanlış bir davranıştır bu siğillerin yayılmalarına sebep olacağından tedavi yöntemlerini kullanmanız gerekmektedir. Siğillerin tehlikeli türleri de vardır.  Genital bölgelerde görülen türleri de vardır erkek ve bayanlarda cinsel yolla bulaşabilen yayılan ve sık görülen bir türdür. Virüs erkeklerde idrar yollarının tıkanmasına kadar büyüyüp yayılabilmektedir. Bayanlarda ise doğumu engelleyecek kadar ilerleyebilmektedir.


            Günümüzde hemen her hastalığın tedavisi veya ilerleme sürecini yavaşlatacak yöntemler bulunmaktadır. Tamamen virüs kaynaklı olan siğillerden kurtulmanızın birçok yolu vardır. Günümüzde oldukça yaygın olan ve alternatif tıp olarak adlandırılan bitkisel tedavi yöntemleri oldukça yaygınlaşmıştır.

Bitkisel siğil tedavisi
bitkilerin faydası konusunda uzmanlaşmış kişiler tarafından hatta doktorlar tarafından bile kullanılmaktadır. Bilinen en eski tedavi yöntemi olup oldukça etkili sonuçlar almak mümkündür. Bitkisel siğil tedavisini konusunda uzmanlaşmış kişiler tarafından hazırlanıp uygulanması gerekmektedir.