13 Nisan 2013 Cumartesi

Karaciğer yağlanması nasıl oluşur?

           
İnsan vücudu karaciğeri korumak için yağ bezeleri oluşturur. Bu yağ bezelerinin normalin üzerinde oluşması ve karaciğere zarar verecek duruma gelmesi karaciğer yağlanması olarak adlandırılır. Bunun yanında vücutla oluşan yağların kan yolu ile karaciğer hücrelerine taşınması da bu yağlanmayı oluşturabilir. Tedavi edilmediği takdirde siroza kadar uzanan bir hastalıktır. Son yıllarda artmakta olan karaciğer yağlanmasının çok değişik nedenleri vardır.

            Karaciğer yağlanması nasıl oluşur? Bu sorunun bir tek cevabı yoktur. Hiç bir neden olmadan bu yağlanma oluşabildiği gibi en sık görülen yağlanma aşırı kilo alımına bağlı olan yağlanmadır. Bunun yanı sıra diyabet hormonal hastalıklar ani kilo alıp verme aşırı alkol tüketimi bazı ilaçların kullanımı hareketsiz ve spordan uzak yaşam şekli gibi nedenler sayılabilir.

            Karaciğer yağlanmasının nasıl oluştuğu tedavisinin de nasıl olacağının cevabını verir. Karaciğer yağlanmasının ilk evrelerinde ilaç ve doğal ürünler yardımı ile bu yağlanmanın önüne geçilebilir. Bunun yanı sıra yağlanma nedenlerinin tespiti ile önlem alınabilir. Aşırı kiloluların kilo vermesi aşırı alkol tüketimin azaltılması diyabetin kontrol altında tutulması yaşam içinde düzenli egzersiz yapılması bu yağlanmanın önüne geçmede yardımcı olacaktır. Karaciğer yağlanmasının tedavisi ömür boyu sürecek bir süreçtir. İlaçlar yardımı ile bu yağlanma azaltılabilir kontrol altında tutulabilir. Ama en etkili çözüm bu tedavilerin yanında nedenlerinin tespiti ve beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder