28 Şubat 2013 Perşembe

Şeker hastalığına faydalı meyveler

           Şeker hastalığı kişinin yaşam ve beslenme tarzını değiştirmesini gerektiren bir hastalıktır. Bu hastalık sırasında kullandığınız ilaçlar ve ürünler olumlu sonuçlar vermektedir. Gene de hastalar özellikle beslenmelerine çok dikkat etmelidir; çünkü hastanın yedikleri kan şekerini doğrudan etkiler. Şeker düşürücü meyveler öğün arasında yenildiği takdirde hem hastaya hem de hastanın kan şekerine olumlu etki edecektir.

             Şeker hastaları meyve seçerken öncelikle bu meyvelerin sert olmasına dikkat etmelidir. Hiçbir meyveyi sulu ve yumuşak olduğu dönemlerde tüketmemeli alırken en sertlerini seçmelidirler. Mesela kavun kayısı şeftali gibi meyveler sulu ve yumuşak oldukları dönemde daha tatlı olurlar ve içerdikleri şeker oranı da sert oldukları döneme oranla daha fazladır. Bu yüzden şeker hastaları bu meyveleri alırken sert olmalarına dikkat etmelidir. Meyvelerin ekşi olması şeker oranının az olduğu anlamına gelmemektedir fakat gene de şeker düşürücü meyvelerin başında limon gelmektedir.

             Limon tansiyon hastalarına da iyi gelen mucizevi bir meyvedir ve kan şekerine de olumlu etkisi vardır. Meyve olarak tüketmek zor gibi görünse de damak tadı zamanla alışacaktır. Ayrıca bahsettiğimiz dilim dilim limon yemek değildir bir günde yarım limon tüketmek yeterli olacaktır. Ülkemizde pek sevilen bir meyve olmayan ahududu da şeker hastaları için faydalı bir meyvedir. Devamlı tüketildiğinde kan şekerinde düşüş sağladığı gözlenmiştir. Sağlığınız için bu meyveleri tüketmek yararınıza olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder