26 Şubat 2013 Salı

Şeker Hastalığına İyi Gelen Besinler


ŞEKER HASTALIĞINA İYİ GELEN BESİNLER

            Şeker hastalığı ülkemizde yaygın olarak görülen ve ilerlediği takdirde göz kalp-damar böbrek gibi organlarda kalıcı hasarlar bırakan bir rahatsızlıktır. Dünya genelinde de ölüm nedenleri incelendiğinde şeker hastalığı ilk beşin içinde yer almaktadır. Bu hastalıkta kullanılan ilaçlar hastalara iyi gelmektedir alınan sonuçlar olumludur; fakat bu durum hastanın her şeyi ilaçtan beklemesi ve yaşam standartlarını düzenlememesi için bir neden olmamalıdır.

            Bütün şeker hastaları yediklerine ve içtiklerine dikkat etmek zorundadır. Özellikle şeker düşürücü besinler tüketmeleri sağlıkları için faydalı olacaktır. Peki, nedir bu şeker düşürücü besinler? Öncelikle yeşil çay şeker hastalarının vazgeçilmezlerinden olmalıdır. Kilo vermeye de yardımcı olan yeşil çay şeker hastalığı dışında da pek çok hastalığa iyi gelmektedir. İkinci olarak tarçın şeker hastaları için ilaç niteliğinde bir besindir.

             Şeker düşürücü besinlerin başında gelen tarçın günde bir çay kaşığı tüketildiğinde kan şekerinin %10 ile %29 arasında düşmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda kuvvetli bir antioksidan kaynağı olan üzüm çekirdeği şeker hastalarına faydalı bir başka besindir. Her gün tüketilmesi durumunda kan şekerini düşürmeye yardımcı olduğu gözlenmiştir. Bu besinler şeker hastalarının her gün tüketmesi gereken besinlerdir.

            Aynı zamanda tuz ve şeker şeker hastalarında mutlaka azaltılmalı mümkünse tamamen bırakılmalıdır. Organlara oldukça zararlı olan ve tedavi edilmediğinde körlük böbrek yetersizliği kalp damar rahatsızlığı gibi olumsuzluklara neden olan şeker hastalığı mutlaka takip edilmelidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder