21 Şubat 2013 Perşembe

Vucudumuzdaki Siğillere Çözüm


VÜCUDUMUZDA ÇIKAN SİĞİLLER VE ÇÖZÜMÜ

            İnsan vücudunun değişik yerlerinde ortaya çıkan ve et beni şekline görüntüsü olan kabarcıklara siğil denmektedir. İnsan türü papillomavirüs türü bir virüsün sebep olduğu hastalık virüsün derinin üst tabakasına yerleşerek bu bölgede hastalık oluşturması ile ortaya çıkar. Çıktığı bölgeye göre değişiklik gösterse de genelde deri renginde oluşumlardır.

             En yaygın siğiller ellerde ve parmak aralarında çıkanlardır. Bu tür hastalık en fazla küçük çocuklarda görülmektedir. Ayak tabanında çıkanlar derinin içine gömülü olmaktadır. Bu yüzden yürüme esnasında ağrı yapabilmektedir. Deri içinde bulunduğu için genelde nasır zannedilmektedir. Ayak tabanında oluşan lezyonlar vücut ağırlığı ile ezildiği için kanama yapabilmektedirler. Yüzlerde ve saçlarda da çıkabilen hastalık buralarda daha düz ve basık bir şekle sahip olduğu için gözden kaçabilmektedir.

            Genital bölgede çıkan siğiller hem erkekler de hem kadınlar da çıkabilmektedir. Cinsel temasla bulaşması ilişkilerde azami özen gösterilmesini gerektirir. Çok nadir olarak ortak banyo hamam özellikle alafranga tuvalet kullanımı hastalığın bulaşmasında etkilidir. Cinsel ilişkilerde prezervatif kullanılması bulaşıcılığı azaltacaktır. Siğil çözümü olan bir hastalıktır. Ancak virüs hastalığı olduğu için tekrarlama olasılığı yüksektir. Gerekli hijyen kurallarını uygulamak bulaşıcılığı biraz azaltabilmektedir.

             Hastalığın tedavisinde dondurma yöntemi olarak tarif edilebilecek kriyoterapi elektrokoterle yakma işlemi haricen kullanılan ilaçlar ve çok inatçı oluşumlarda lazerle yakma yöntemi kullanılmaktadır. Tıp dışında alternatif siğil çözümü yöntemlerine de başvurulmaktadır. Ancak kesin çözüm için bir uzmandan yardım alınması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder