2 Şubat 2013 Cumartesi

Siğiller Ve Tedavi Yöntemleri


SİĞİLLER VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ
            Siğillerin tıp dilindeki isimleri İnsan papilloma virüsüdür ve 100’den fazla çeşidi bulunmuş bir hastalık türüdür. Genelde el ve ayaklarda sık olarak görülen hastalığın birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Deri altına yerleşerek burada hücrelerin yapısını bozarak çoğalırlar.

Siğiller bulaşıcıdırlar ve sürekli yayılırlar. Bu süreç değişkenlik göstermektedir kimilerinde haftalar içerisinde boyutları oldukça büyürken kimlerinde ise yıllar sürmektedir. Çirkin bir görüntüleri olmasına rağmen durdukları yerde ve yayılırken ağrı ve sancı gibi rahatsızlıklar vermemektedirler.


            Deri üzerinde kalın ve sert bir tabaka oluştururlar siğilleri koparmak ya da kesmek çok yanlış bir davranıştır bu siğillerin yayılmalarına sebep olacağından tedavi yöntemlerini kullanmanız gerekmektedir. Siğillerin tehlikeli türleri de vardır.  Genital bölgelerde görülen türleri de vardır erkek ve bayanlarda cinsel yolla bulaşabilen yayılan ve sık görülen bir türdür. Virüs erkeklerde idrar yollarının tıkanmasına kadar büyüyüp yayılabilmektedir. Bayanlarda ise doğumu engelleyecek kadar ilerleyebilmektedir.


            Günümüzde hemen her hastalığın tedavisi veya ilerleme sürecini yavaşlatacak yöntemler bulunmaktadır. Tamamen virüs kaynaklı olan siğillerden kurtulmanızın birçok yolu vardır. Günümüzde oldukça yaygın olan ve alternatif tıp olarak adlandırılan bitkisel tedavi yöntemleri oldukça yaygınlaşmıştır.

Bitkisel siğil tedavisi
bitkilerin faydası konusunda uzmanlaşmış kişiler tarafından hatta doktorlar tarafından bile kullanılmaktadır. Bilinen en eski tedavi yöntemi olup oldukça etkili sonuçlar almak mümkündür. Bitkisel siğil tedavisini konusunda uzmanlaşmış kişiler tarafından hazırlanıp uygulanması gerekmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder