4 Şubat 2013 Pazartesi

Siğil Tedavisinde Yakma Yöntemi


SİĞİL TEDAVİSİNDE YAKMA YÖNTEMİ
            Siğiller insan hayatını olumsuz etkileyen ve hoşa gitmeyen oluşumlardır. Özellikle ellerde ve genital bölgelerde daha çok çıkan siğillerin yakılarak tedavisi mümkündür. Tekrarlama olasılığı bulunan siğiller takibi yapılması gereken hastalıklardır.

Özellikle kadınların genital bölgesinde çıkan siğillerin virüs tipi araştırılmalı ve takip edilmelidir. Çünkü bu virüslerin bazı türleri kadınlarda rahim kanseri oluşturma riski taşımaktadır. Genital siğiller genellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklardır.


             Nadir olarak ortak banyo tuvalet gibi yerlerden de bulaşabilmektedir. Vücudun neresinde olursa olsun bu hastalıktan kurtulmak isteyen hastalar siğil yaktırmak yolunu tercih etmektedirler.

Tekrarlama riski  olan hastalık özellikle bağışıklık sisteminin zayıf düştüğü hastalık zamanlarında tekrarlayabilmektedir. Hastalık elektrokoter denilen aletlerle yakılarak tedavi edilmektedir. Bu aletler yüksek frekanslı RF dalgaları üretirler.

Oluşturdukları yüksek ısı sayesinde hastalıklı hücreyi yakarak yok ederler. Özellikle genital siğillerde yüksek ısı dalgaları ile siğiller tahrip edilerek yok edilmektedir. Siğil az ise lokal anestezi uygulanır. Lokal anestezide hasta olan bölge iğneyle uyuşturulur hasta acı hissetmez ancak yapılan işlemi algılar. Eğer siğil sayısı çok fazla ise genel anestezi uygulanır ve hasta uyutulur.


             Koter kalemi denilen uçla siğiller teker teker yakılarak çıkarılır. Yakma işleminden sonra yakılan bölgeye antiseptik ilaç sürülerek işlem tamamlanmış olur.

Siğil yaktırma
işleminden sonra hasta bölgenin doktorun uygun göreceği pansuman ve krem yöntemiyle bakımı yapılarak iyileşmesi sağlanmalıdır. Hastalıktan korunmak için temizlik ve hijyen kurallarını yerine getirmek gerekmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder