16 Şubat 2013 Cumartesi

Siğil Tedavisi

            Siğil bir virüs hastalığıdır ve bulaşıcı olmasından dolayı tehlikeli bir hastalıktır ancak tehlikeden kasıt hayatı tehlikeye yaratması gibi bir durum değildir. Vücutta siğil olarak tanımlanan görmekten hoşlanmayacağımız et benine benzer dokular oluşmaktadır. Vücudun her yerinde siğil görülebilmektedir. Elde ayaklarda genital bölgede ki burada kanser riskine neden olabilir bunun gibi pek çok yerde siğile rastlayabiliriz.

            Neden çıktığı konusu insandan insana temas yoluyla veya hayvandan insana temas yoluyla geçebileceği şeklindedir.  Bunların haricinde havuz kenarları gibi ortamda virüsü taşıyabilecek yerlerden dolayı virüs bulaşabilmektedir. Ancak bulaşması konusundan kasıt sağlam bir derinden değil o deri üzerinde bir yara zedelenen bir deri olması gibi durumlarda bulaşabilmektedir.

            Siğilin tedavisinde çıktığı bölgeye göre uygulanan pek çok tedavi yöntemi vardır.  Bu yöntemlerden biri ilaçlardır. Virüsün zayıflamasına neden olan veya bağışıklık sistemini kuvvetlendiren maddeler dışarıdan sürülerek uygulanan asitler veya cerrahi yöntemler var fakat çoğu insan cerrahi yöntemlere başvurmaktan çekinmektedir. Siğili dondurma veya yakma yöntemleri var. 

             En son olarak kullanılan siğilin tedavi yöntemlerinden biri ise lazer tedavisidir. Ancak lazer tedavisi bilindiği üzere çok yaygın olarak bulunmamakla birlikte pahalı olması açısından da son tercih sıralarında geliyor. Ancak siğil oldukça dirençli bir yapıya sahipse lazer tedavisine başvurmak artık son çözüm olabilir.

            Siğil kendiliğinden de geçebilen bir hastalıktır ancak bunun yanında siğilin tedavisi olduğunuz halde tekrarlama olasılığı da bulunmaktadır ancak tedavi edildikten sonra bu olasılığa pek rastlanmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder