12 Şubat 2013 Salı

Siğil Çeşitleri


SİĞİL ÇEŞİTLERİ

            Siğilhuman papilloma (HPV) olarak bilinen virüs kaynaklıdır. Siğiller cildin üst tabakasına veya mukozaya yerleşen virüse ait enfeksiyonlar olarak tanımlanmaktadır. Yapılan araştırmalar siğilin 80'in üzerinde çeşidi olduğunu göstermektedir. En çok el ve ayak tabanında görülen siğil çeşitleri bulaşıcı olma özelliği ile dikkat çekmektedir.

            Siğillerin yapısı büyüklüğü çıktığı yere ve bölgeye göre değişmektedir. Genellikle cilt rengi ile aynı renkte kabarık nasırımsı sert bir yapısı vardır. El içi ve üzerinde çıkan siğiller genellikle parmakta parmak aralarında ve tırnağın etrafında çok fazla görülen siğiller  de vardır. Deri  yapısının bütünlüğünün bozulduğu yerlerde daha çok çıktığı bilinmektedir. Bu tür çocuklarda ve tırnak yiyen kişilerde sıklıkla görülür.

            Tırnak yemenin görüntüsünün çirkinliğinin yanı sıra böyle bulaşıcı bir rahatsızlığa da sebep olduğu görülmektedir. Bu nedenle acil önlem alınması gerekmektedir. Ayak tabanında görülen siğiller tek tek çıktığı gibi gruplar halinde de çıkmaktadır. Nasır şeklinde derinin içine gömülürler ve ağrıya sebep olurlar. Düz siğiller genellikle yüzde görülen ve daha çok yüz benleri ile karıştırılan türde siğillerdir. Genellikle güneş çili ya da yüz beni olarak nitelendirilirler. Çoğu zaman kahverengi ya da ten renginde ve çapları birkaç milimetre büyüklüğünde olmaktadır.

            Vücudun her yerinde görülen siğil çeşitleri arasında genital bölge siğilleri de bulunmaktadır. Bu siğiller de cinsel ilişki ile bulaşmaktadır. Görüntüsü karnabahar şeklinde olan siğiller vücudun her yerinde çıkabilmektedir. Çoğunlukla çocuk ve gençlerde düz siğil diye adlandırılan siğiller de bulunmaktadır. En çok el ve yüz bölgesinde görülürler. Kahverengi pembe ya da ten renginde oldukları gibi 2 ila 3 milimetre çapında olmaktadırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder