8 Şubat 2013 Cuma

Siğillere Veda Edin


SİĞİLLERE VEDA EDİN

            Siğil nedir? Siğil vücudun değişik bölgelerinde çıkan et beni şeklinde oluşumlardır. "Papovavirüs" grubundan bir virüsün sebep olduğu virütik bir deri hastalığıdır. En fazla el ve ayaklarda çıkan siğil vücudun başka bölgelerinde de çıkabilmektedir. Siğil deriden kabarık ve derinin renginde bir ya da birkaç tane olabilmektedir. Bazen o kadar çok oluşur ki eller siğillerle kaplanabilmektedir.

             Bu durum hasta kişi tarafından zor kabul edilir bir durumdur. Eller neredeyse kullanılamaz hale gelebilmektedir. Bu durum çok ender görülmektedir. Siğil genellikle çocuklarda görülmektedir. Bulaşıcılık özelliğine sahiptir. Deride bulunan bir yara ya da kesik bulaşıcılığı artırır. Siğille temas eden yara aracılığıyla vücuda giren virüs siğilleri oluşturmaktadır. İnatçı ve geçmeyen siğiller için tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerle güle güle siğil demek mümkündür. 

            En fazla tercih edilen yöntemse siğilin yakılmasıdır. Elektrokoterizasyon denilen uygulama ile hastalıklı bölge yakılmakta ve temizlenmektedir. En etkili tedavi aracıdır. Bunun yanında dondurma yöntemi asit içeren ilaç kullanımı yanında lazerle yakma tedavisi de uygulanmaktadır. Lazerle yakma en son kullanılacak bir yöntem olmaktadır. Hem pahalı hem de çok yaygın kullanılmamaktadır. Cerrahi olarak kesip çıkarma yöntemi de fazla tercih edilmemektedir. Siğil virüslerin bulaştırdığı bir hastalık olduğu için zamanla tekrarlayabilmektedir.

             Çok ilerlemiş vakalar dışında hayatı olumsuz etkileyen bir hastalık değildir. Ancak el ve ayaklarda bunun dışında genital organlarda çıkan çok sayıda siğil birleşerek tepecikler oluşturduğu zaman hayat zorlaşmaktadır. Uygun bir tedavi yöntemiyle güle güle siğil demek gerekmektedir. Aksi takdirde rahatsızlık vermesi kaçınılmazdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder