18 Şubat 2013 Pazartesi

Viral Siğiller


           
VİRAL SİĞİLLER
            Viral siğiller  Human Papilloma Virüsü ( HPV) olarak adlandırılan virüslerin oluşturduğu enfeksiyondan kaynaklanır. Viral siğiller çoğunlukla el derisinde tırnak çevrelerinde görülebilmektedir. Viral siğiller zaman zaman ortaya çıkabildiği gibi sürekli olarak da deri üzerinde bulunabilir. El ve tırnakların dışında ayaklarda dudaklarda yüzde genital bölgelerde ve vücudun değişik bölgelerinde görülebilmektedir.  

            HPV ile enfekte olmuş deriye başka kişinin temas etmesiyle çoğunlukla virüs karşı tarafa bulaşır. Siğiller çoğunlukla deride kabarık ve koyu şekilde beliren yüzeyleri değişik şekillidir ve bazen ağrı verici olabilir.

            Elde ayakta ya da genital bölgede oluşan siğillerin tedavisinde alternatifler bulunmaktadır. Bunlardan ilki siğil yakma yöntemidir. Diğer adıyla koterizasyon siğilleri yakılarak tedavisine yönelik yaklaşımıdır. Bir diğer yöntem de halk arasında siğil dondurma olarak bilinen kriyoterapidir. Bu tedavi lezyonları ve deride bulunan  anormal çıkıntıların dondurulmasına yönelik bir tedavidir. İlk iki yöntem doktor gözetiminde uygulanması gereken tedavilerdir.

            Bunların dışında viral siğillerin bitkisel tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Doktor gözetimine gerek kalmadan bu yöntemle kişiler siğillere yönelik kendi tedavilerini gerçekleştirebilmektedir. Bu yöntemin diğer bir avantajı da diğerlerine göre daha ekonomik oluşudur. Yan etkileri yoktur ve deride iz bırakmazlar.

            Viral siğiller tedavi edilmesi gerekmektedir. Çeşitli cerrahi yöntemlerle ya da bitkisel yaklaşımlarla viral siğillere yönelik tedaviler bulunmaktadır. Kişiler önce doktorlarının önerisiyle durumlarına uygun siğillerine yönelik tedavi seçeneğini uygulayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder